Klintebjerg Efterskole – Efterskole med håndværk, motor og metal

Motor & metal

Værktøj, metaller & , håndværk og olie på fingrene

På Klintebjerg Efterskole, beliggende i de naturskønne omgivelser på Fyn, tilbyder vi en spændende linje for motor og metal, hvor eleverne får mulighed for at dykke ned i håndværkets fascinerende verden. Denne linje er ideel for unge, der har en passion for mekanik, smedearbejde og ønsker at udvikle deres færdigheder inden for disse områder.

Lær at arbejde med metal og motordele

På motor og metallinjen fokuserer vi på praktisk arbejde med metal og motordele. Eleverne vil lære at svejse i metal og arbejde med reparationer af forskellige køretøjer – alt fra cykler til biler. Denne praktiske tilgang giver eleverne en hands-on erfaring og forståelse for både det mekaniske og det kreative aspekt af at arbejde med metal og motorer.

En introduktion til mekaniker- og smedefaget

Linjen tilbyder en bred vifte af aktiviteter, der spænder fra smedning, svejsning og slibning af metal til arbejde med motorens opbygning og karrosseri. Denne alsidighed gør linjen til en fremragende introduktion til uddannelser som mekaniker, klejnsmed og pladesmed. Eleverne får en dyb forståelse for materialer og værktøjer, som er essentielle i disse fag.

Praktisk læring og værkstedsdisciplin

På Klintebjerg Efterskole vægter vi sikkerhed og værkstedsdisciplin højt. Eleverne lærer at navigere i et værkstedsmiljø med respekt for værktøjer og sikkerhedsforanstaltninger. Dette forbereder dem ikke kun til arbejdet i et professionelt værksted, men lærer dem også vigtigheden af ansvarlighed og præcision i deres arbejde.

Et miljø, der fremmer både faglig og personlig udvikling

Klintebjerg Efterskole er det perfekte sted for unge, der ønsker at kombinere deres interesse for motor og metal med personlig og faglig udvikling. Vores beliggenhed på Fyn, tæt på Odense, i smukke naturomgivelser, giver den perfekte ramme for en efterskoleoplevelse, hvor teknisk kunnen, kreativitet og praktisk læring går hånd i hånd.

Der undervises i:

Spørgsmål & svar

Hvem kan deltage på linjen?

Alle med interesse for håndværkerfaget og ønske om at lære herom.

Skal man kunne noget specielt?

Hvis man kan forstå sikkerhedsinstruks er, og/eller forstå forbehold for at eksistere med og omkring værktøjet der bruges på linjen.

Kan man være med selv om man er nybegynder?

Alle kan deltage, nye som garvede.

Hvem underviser på holdet?

Leo Brogaard, Mads Black og Emil Vestergaard.

Skal jeg have noget specielt udstyr med?

På linjen foreslås arbejdstøj der kan blive beskidt, og ved enkelte arbejdsopgave kræves sikkerhedssko.