Klintebjerg – en efterskole for unge med særlige behov

Klintebjerg Efterskole er en efterskole for unge med særlige behov. Vi tilbyder undervisning og ophold til unge mellem 14 og 18 år, der har gået i folkeskolens specialklasse, har modtaget anden form for specialundervisning eller i det hele taget haft det svært i skolen – bogligt såvel som socialt.

På mange måder fungerer vi som en ganske almindelig efterskole. Det, der dog er forskellen på os og en ”almindelig” institution, er, at vi har flere hænder til at støtte vores elever. Derudover er niveauet på undervisningen lavere. Selvom Klintebjerg er en efterskole for unge med særlige behov, får elever til stadighed den fulde oplevelse af det at gå på efterskole.

Det, vi er allerbedst til, er at få unge med særlige behov til at fungere med andre mennesker. Som Per Krøis Kjærsgaard beskriver i sin sang, Kære linedanser, lader vi vores elever ”være én, men én iblandt mange”. Vi er en efterskole for unge med særlige behov, hvor elever udvikler sig sammen med ligemænd og samtidig får lov til at være dem, de er.

Er du interesseret i, hvad vi tilbyder af linjer? Læs blandt andet om vores ”Musik, teater og design”-linje.

En efterskole for unge med særlige behov – en tryghed for dit barn

Unge med særlige behov, der måske aldrig har blomstret op, blomstrer op på Klintebjerg. For at udvikle vores elever bedst muligt arbejder vi hver dag ud fra skolens værdigrundlag:

• Samarbejde
  • Samvær
  • Demokrati
  • Gensidig respekt
  • Ligeværdighed
  • Pligter og rettigheder
  • Ansvarsfølelse overfor natur og mennesker

Med afsæt i disse værdier sikrer vi, at vores elever hver dag bliver givet den fornødne tryghed, stabilitet og tillid i forhold til at udvikle sig i bedst mulig grad.

Er du interesseret i, hvad vi tilbyder af linjer? Læs blandt andet om vores ”Jord til Bord”-linje.

Vi tilbyder elever følgende fire linjer:

1. Jagt & Fiskeri
  2. Uddannelse og Erhverv
  3. Musik, Teater og Design
  4. Jord til Bord

Eleven vælger linje ud fra interesse og fremtidsplaner. Klintebjerg er en eksamensfri skole, hvor det dog er muligt at tilvælge niende klasses afgangsprøve i dansk og matematik.

Værd at vide, – skolens regler, dagligdag m.m.
Vi har lavet en lille folder, – Den Lille Husker, – som informerer om de fleste regler og dagligdagen på skolen. Folderen kan downloades her.

Den Lille Husker 2018-2019

Elevbanken

Hvis eleven og elevens forældre ønsker at bruge gavn af elevbanken, kan der der indbetales penge hertil. eleven vil herefter kunne hæve penge herfra.

Reg. nr.: 6862

konto. nr.: 0001116216

Husk ar skrive elevens navn i overførslen.

Selvevaluering

Lærere og ledelse arbejder løbende på at forbedre undervisningen. Sammen med andre efterskoler er der udviklet en plan for, hvordan lærere og ledelse kan evaluere og optimere deres eget arbejde med eleverne.

Selvevaluering 2017