Kostpolitik

Vi serverer sund og ernæringsrigtig mad, der er tilberedt af friske råvarer.

Vi følger de anbefalede kostråd ved hver dag at tilbyde:

  • groft brød og gryn
  • frugt og grønt
  • fuldkornspasta, ris og kartofler
  • fisk eller fiskepålæg flere gange om ugen
  • mælk og mælkeprodukter med lavt fedtindhold

Vi steger i olie og begrænser brugen af smør, margarine, sukker og salt.

Da vi ønsker at give vores elever kendskab til varieret mad, serverer vi alt fra gammeldags/traditionelle retter og moderne mad – til mad fra fremmede kulturer.
Det er vores mål at lære eleverne om sunde og gode kostvaner, som kan følge dem resten af livet.

I løbet af et skoleår tilbydes eleverne et 2 ugers praktikforløb i skolens køkken, hvor de lærer at tilberede råvarer, bage brød/kager og holde en god køkkenhygiejne. Vi indgår i en positiv snak om mad og madvaner, og giver eleverne medansvar ved at lade dem ønske en menu, som de selv er med til at producere og præsentere for de øvrige elever.

Vi har en ris/ros kasse, hvor vi også modtager menuforslag.

Menuplan hænger i spisesalen.